13 Ocak 2022 Perşembe

Kokteyl Prolonge Menüleri

 Kokteyl Prolonge Menüleri


Özellikle otellere yönelik menü çeşitleri içerisinde örnek açık büfe menü içeriklerinden oluşur. Profesyonel otel mutfağı organizasyonunda Kokteyl Prolonge Menülerinde hangi salatalar ve sıcaklar bulunur? Yabancı misafirler için beğenilen otel menüleri içerisinde genelde düzenlenen uluslararası mutfak kültürlerini yansıtan menü planlamasında Kokteyl Prolonge Menülerinde hangi füzyon ana yemekler bulunmalıdır? 


En iyi otel menüleri arasında bulunan füzyon etkilerinin ve bileşenlerininde bulunduğu menü yönetiminde Kokteyl Prolonge Menülerinde kullanılan tatlı ve salata çeşitleri örnekleri...


Kokteyl Prolonge Menüleri


1. Seçenek


Masalara


Kokteyl Zeytin, Antep Fıstık Ve Bademli Çerez Tabağı, Kavunlu Peynir Küpleri, Sebze Batonları Tabağı Dip Sos Eşliğinde


Kanapeler


Esmer Ekmek Üzeri Tavuk Jambonlu Kanape, Sebze Garnili Beef Tartar Kanape, Beyaz Ekmek Üzerinde Somon Fümeli Kanape, Yaban Turpu Sosu İle


Ara Sıcaklar


Mozerella Pane Domates Sos İle Soya Sos Eşliğinde Sebzeli Çin Böreği, Baharatla Lezzetlendirilmiş Şefin Peynirli Böreği


Ana Yemekler


Sebzeli Pilav Ve Fırın Patates Eşliğinde Beefstrogonoff, Kremalı Mantar Soslu, Folyoya Sarılı Patates Ve Mevsimin Sebzeleri Garnili Piliç “Zurichoise”


Tatlı Büfesi

Ananaslı, Kivili Ve Mevsim Meyveli Şovlu Pasta


Kokteyl Prolonge Menüleri "2. Seçenek"


Masalara


Kokteyl Zeytin, Baharatlı Cips, Çifte Kavrulmuş Tuzlu İç Ceviz, Antep Ve Bademli Çerez Tabağı, Kavunlu Peynir Tabağı Sebze Batonları Tabağı Dip Sos Eşliğinde


Kanapeler


Fransız Ekmeği Üzerinde Somon Fümeli Kanape, Kornişona Sarılı Dana Jambonu, Esmer Ekmek Üzeri Rokfor Peyniri, Tost Ekmeği Üzerine Sebze Garnili Karides


Ara Sıcaklar


Baharat Soslu Kuzu Mini Çöp şiş, Karidesli Volovan, Sarımsak Mayonez İle Mantar Pane, Kaşar Kroket


Ana Yemekler


Piliç Emense Soya Soslu Ve Biberiye Sos İle Kuzu Budu, Sebze Güveç, İç Pilav Ve Gartine Patates Eşliğinde


Tatlı Büfesi


Ekler Pasta, Haşhaşlı Strudel, Mini Meyve Tarteletleri Diğer Sütlü Ve Hamur İşi


Tatlı Çeşitleri


Mevsimin Meyveleri Şelalesi


Kokteyl Menüleri


Kokteyl Menülerinde "1. Seçenek"


Masalara


Kokteyl Zeytin, Karışık Çerez Tabağı, Cips Ve Dip Soslu Sebze Batonları


Kanapeler


Dana Jambon Üzeri Kornişon Turşulu Kanape, ÇöreK Otu İle Lezzetlendirilmiş Beyaz Peynir Ezmeli Kanape, Çavdar Ekmeği Üzerinde Dereotu İle Alabalık Fümeli Kanape, Üzeri Yeşillik Dalları İle Çevrilmiş Zeytin Ezmeli Kanape


Sıcak Ordövrler


Sebzeli Çin Böreği Kekik Soslu Mini Köfteler Yufkaya Sarılmış Mini Sosis Frit Baharatla Lezzetlendirilmiş Piliç Kanatları


Kokteyl Menülerinde "2. Seçenek"


Masalara


Kokteyl Zeytin, Alkol İle Tavlanmış Karışık Çerez Tabağı, Baharatlı Cips Ve Dip Soslu Sebze Batonları, 


Kanapeler


Somon Füme Mus Dereotu İle Kanape, Dana Jambon Kavun Rulo Kanape, Piliç Jambonlu Kanape Bebek Mısır İle Beyaz Ekmek Üzerinde Alabalık Fümeli Kanape


Sıcak Ordövrler


Mini Karışık Pizza Dilimleri, Mini Avcı Böreği, Piliç Mini Çöp Şiş Özel Baharat Sosu İle, Özel Sosu Eşliğinde İnegöl Köfteler


Kahve Molaları


1. Seçenek

Çay - Kahve


2. Seçenek

Toplantı Boyunca Sürekli Limitsiz, Çay - Kahve


3. Seçenek

Çay - Kahve Ve Kuru Pasta


4. Seçenek

Toplantı Boyunca Sürekli Limitsiz Çay - Kahve Ve Kuru Pasta


5. Seçenek

Çay - Kahve - Kuru Pasta, Çörekler Ve Kekler


6. Seçenek

Çay - Kahve, Meşrubat Çeşitleri, Kuru Pasta, Çörekler Ve Kekler


7. Seçenek

Çay - Kahve , Meşrubat Çeşitleri, Kuru Pasta, Çörekler, Kekler, Parmak Sandiviçler Ve Renkli Kanepeler


8. Seçenek

Çay - Kahve, Meşrubat Çeşitleri, Kuru Pasta, Çörekler, Kekler, Parmak Sandiviçler, Renkli Kanepeler Ve Mevsim Meyveleri


Füzyon mutfaklarından, Otel ve büyük restoranlarda düzenlenen özel geceler ne ile alakalı ise Yemek Menüsünün Önemi ve Özellikleri arasında mutlaka o kültürü yansıtan yemek konseptleri füzyon olarak kullanılmalıdır. Özellikle Özel Yemek Sosları'da aynı amaça yapılmalıdır. Aynı düşünce Ziyafet Menüleri Ve Protokol Hizmetlerinde de tercih edilmesi misafir memnuniyeti açısından önemlidir.


Önemli Not: Yukarıda belirtilmiş olan otel menüleri için gerekli reçete çalışması ve cost-maliyet hesapları için hizmet alanlarım içerisinde bulunan mutfak danışmanlığı ve menü danışmanlığında yardım ve destek alabilirsiniz.


*** Yukarıdaki Yazı içeriğinde etiketlenerek belirtilmiş olan konular ile ilgili alanlarda daha fazla bilgi ve gastronomi danışmanlığı hususunda hizmet alanlarım içerisinde bulunan başlıklarda destek almak için iletişim bilgilerimden tarafım ile bağlantıya geçebilirsiniz. ***


1001 Night-Türk Gecesi Menüleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir?

 Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir? Ziyat AKKOYUNLU* Özet:  Bu makalede, Orta Asya’dan başlayarak Osmanlı’ya ve oradan da Ker...