24 Kasım 2021 Çarşamba

Yeni Açılan Bir Restoran Nasıl Başarılı Olur? Yeni Bir Restoranı Başarılı Yapan En Önemli Özellikler Nelerdir?

 


Yeni Açılan Bir Restoran Nasıl Başarılı Olur? Yeni Bir Restoranı Başarılı Yapan En Önemli Özellikler Nelerdir?


*** Yeni restoran açmadan önce Restoran Konseptinizi ve misafirlerinize sunmak istediğiniz Mutfak konseptinizi ve yiyecek menüsünü çok iyi seçmek.


*** Şehrin en iyi restoranlarından birine sahip olabilmek için Restoran Nasıl Başarılı Olur sorusuna misafirler için kolay kullanıma sahip Sipariş Verme Opsiyonları kurmak ve gruplara özel memnuniyet odaklı farklı seçenekli menüler Sunmak.


*** Kişiler ve gruplara özel Organize programlarda alternatifsiz en iyi seçenekleri hazırlamak ve restoran yönetiminde bire bir hizmet seçenekleri ile vazgeçilmez olmayı başarmak.


*** Yeni Bir Restoran Açmadan önce şehirde eksik olan Restoran Konseptini keşfetmek ve en başarılı restoranlardan olabilmek için daha önceden hedeflediğiniz hizmet alanlarınızda ve resmi, Ticari Boyutlarının resmi gayri resmi araştırılması.


*** Yeni restoran için ilk baştan restoran danışmanlığında Aktivite & Banquet Menüleri, Örnek Restoran Menüleri, Kış Menüsü ve Menü Çeşitlerinde gruplar için Organizasyon Anlaşma Metnini hazırlamak.


*** Yeni restoranı açmadan ve hedeflerinizi ilan etmeden önce resmi kurumlardan hizmet portföyündeki özelliklerin ruhsatlarını, (açık alan, kapalı alan, masa sayısı, alkol ruhsatı, çalışma saatleri, vb.) alıp alamayacağınızı önceden kontrol edin.


*** Yeni restoranınızda Kesin başarı için önce kendiniz bir bütçe oluşturun. Daha sonra gastronomi danışmanlığında bir bilene yeni restoranın özelliklerini anlatarak yeni bir bütçe oluşturmasını isteyin. Size sunulan restoran bütçesini konuya vakıf olan kişiler ile (mimar, mühendis, demirbaş giderler, vb.) doğrulayınız ve kendi hazırladığınız bütçe ile kıyaslayınız. _+ %20 yanılma payı koyarak maddi durumunuzu ayarlayarak yeni restoran projenize başlayın. 


*** Yeni restoran projenize başlamadan önce mutlaka toplam bütçenizin % 10'nunu açılıştan sonraki ilk 6 ay için kasanızda bulundurun.


*** Şehrin en iyi restoranları arasına girebilmek için mutfak planlaması ve Restoran İşletmeciliği ve restoran yönetimi sirkülerinde Sosyal Medyada için kişi yada kişiler görevlendirin.


*** Yeni restoranınızın hizmet standartlarında Mevcut Mutfak Trendlerini, yeni gastronomi Trendlerini, restoran Trendlerini ve yemek Trendleri ile Pazarlama Trendlerini Takip Ediniz veya ettiriniz.


*** Yeni restoranınızın Restoran Yönetimini ve Mutfak Yönetimi ile Restoran İşletmeciliğinde Misafir Memnuniyeti odaklı Menü Planlamasını da dikkate alarak mutfak eğitimlerine öncelik vermek.


*** Yeni restoranınızın mutfak çeşitleri, Mutfak Bölümleri ve pişirme ekipmanları gibi mevcut özelliklerini ve konseptini ön planda tutarak Alternatif Getiri ve kazanç sağlayabileceğiniz departmanlar oluşturmak. (paket catering hizmetleri, ziyafet organizasyonu, Paket Siparişler)


Restoran Mutfağı Nasıl Kurulur?


Profesyonel Mutfaklarda Aşağıdaki Kaynak Olarak Gördüğüm Diğer Yazıları 'Da Okumak İsteyebilirsiniz...


Dünyada Mutfağın Tarihsel Gelişimi, Mutfak Planlaması Nedir? Mutfak Üniteleri Nelerdir? Mutfak Organizasyonu nasıl yapılır? Mutfak Çalışanlarının Özellikleri nelerdir? Mutfak Çeşitleri Nelerdir? Mutfak Yönetiminde Verimlilik Nedir? Yiyecek–İçecek Departmanı Organizasyon Şeması nedir? Mutfak Bilimi Nedir?


* Yeni Restoran Nasıl Açılır?

* Yeni Restoran Açarken En Çok Yapılan Hatalar Nelerdir?

* Yeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

* Uluslararası Gastronomi Danışmanlığı Nedir?

* Uluslararası Yiyecek Ve İçecek Danışmanlığı Alailirmiyim?

* Şehrin En İyi Restoranlarına Nasıl Sahip Olabilirim?


*** Yukarıda belirtilmiş olan ve yazı içeriğindeki diğer etiketlenmiş konular ile ilgili alanlarda daha fazla bilgi ve gastronomi danışmanlığı alanında hizmet almak için iletişim bilgilerimden tarafım ile bağlantıya geçebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir?

 Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir? Ziyat AKKOYUNLU* Özet:  Bu makalede, Orta Asya’dan başlayarak Osmanlı’ya ve oradan da Ker...