13 Ocak 2022 Perşembe

Öğle Yemeği Açık Büfe Menüleri

 Öğle Yemeği Açık Büfe Menüleri

Öğle Yemeği Açık Büfe Menüleri

Özellikle büyük şehir içi otellerine yönelik menü çeşitleri içerisinde örnek açık büfe menü içeriklerinden oluşur. Profesyonel otel mutfağı organizasyonunda Öğle Yemeği Açık Büfe Menülerinde hangi salatalar ve sıcaklar bulunur? 

Yabancı ve yerli otel misafirleri için beğenilen örnek otel menüleri içerisinde genelde düzenlenen uluslararası mutfak kültürlerini yansıtan menü planlamasında Öğle Yemeği Açık Büfe Menülerinde hangi füzyon ana yemekler bulunmalıdır? 

Profesyonel gastronomide en iyi otel menüleri arasında bulunan füzyon etkilerinin bulunduğu menü yönetiminde Öğle Yemeği Açık Büfe Menülerinde kullanılan yemek, tatlı ve diğer salata çeşitleri örnekleri...

Öğle Yemeği Açık Büfe Menüleri

1. Seçenek

** Ekmek Büfesi

Ekmek Çeşitleri Ve Tost Melbalar

** Soğuklar Büfesi

Havuç, Roka, Domates, Salatalık, Marul Söğüş, Maydonoz Dalları Ve Limon Sosu Eşliğinde Fasulye Piyazı, Patlıcan Ve Biber Tava, Sızma Zeytinyağı İle Fasulye Soğuklar Büfesi İki Çeşit Salata Sosu İle

** Çorba Kazanı

Kremalı Domates Çorbası

** Ana Yemekler

Çiftlik Kebabı, Mantı Yoğurt Ve Tereyağı İle Mezgit Balığı Pane Yemekleri, Tartar Sos Eşliğinde Maydonozlu Patates, Bademli Ve Üzümlü Pilav İle

** Tatlı Büfe

Türk Mutfağının En Seçkin Sekiz Değişik Hamur İşi Ve Sütlü Tatlıları

2. Seçenek

** Ekmek Büfesi

Ekmek Çeşitleri Ve Tost Melbalar

** Soğuklar Büfesi

Havuç, Domates, Salatalık, Marul Söğüş, Pancar Salata, Mısır, Çoban Salata Karışık Peynirler Aynası, Geleneksel Mezelerimiz Haydari Ve Kısır Sızma Zeytinyağlı Ege’nin Taze Enginarı Soğuklar Büfesi İki Çeşit Salata Sosu İle

** Çorba Kazanı

Kremalı Mantar Çorbası

** Ana Yemekler

Közde Lezzetlendirilen Izgara Köfte Ve Domates - Biber Piliç Emense Mantar Soslu Baharatlı Tereyağı İle Mezgit Balığı Yemekleri Pilav, Gratine Patates Ve Taze Bahçe Sebzeleri Garnitürleri İle...

** Tatlı Büfe

Ekler Pasta, Baklava Çeşitleri Ve Mutfağımızın En Leziz Sütlü Tatlı Çeşitleri

3. Seçenek

** Ekmek Büfesi

Ekmek Çeşitleri Ve Tost Melbalar

** Soğuklar Büfesi

Havuç, Domates, Salatalık, Marul Söğüş, Pancar Salata, Mısır, Çoban Salata, Karışık Peynir Aynası, Sızma Zeytinyağlı Ege’nin Taze Enginarı, Kısır Ve Süzme Yoğurttan Haydari, Rosbif Dilimleri Aynası, Soğuklar Büfesi İki Çeşit Salata Sosu İle

Çorba Kazanı

Kırmızı Biberli Tereyağ İle Lezzetlendirilen Mercimek Çorbası

** Ana Yemekler

Piliç Hünkar Beğendi, Özel Karışım Baharat Soslu Izgara Tombul Köfte, Somon Balığı Amandin Yemekleri İstanbul Pilavı, Köylü Usulü Patates Ve Taze Mevsim Sebzeleri Sotesi Garniler İle

** Tatlı Büfe

Osmanlı Mutfağının En Leziz Yedi Çeşit Hamur İşi Ve Sütlü Tatlıları

Öğle Yemeği Set Menüleri

1. Seçenek

Tavuklu Mantarlı Volovan
Fırın Patates Ve Sebze Demeti Garnili Hindi Pane Altın Sarısı
Özel Sosu İle Bahçe Salatası
Portakallı Elmasiye

2. Seçenek

Zeytinyağlı Karışık Dolma Tabağı
Sicilya Usulü Salçalı Dana Bifteği
Jülyen Mevsim Sebzeleri, 
Kremalı Patates İle Mevsimin Yeşil Salatası Limon Sosu İle Fırınlanmış Sütlaç

3. Seçenek

Dana Etli Ve Sebzeli Gulaş Çorbası, kekik Soslu Kuzu Budu Fırın Çevirme İçli Pilav Ve Naneli Bezelye Garnileri Eşliğinde Üzeri Peynir Rendesi İle Kaplı Çoban Salatası Sakızlı Muhallebi Üzeri Dondurma Kaplı

4. Seçenek

Pazılı Lor Peynirli Tepsi Böreği, Piliç Beykoz Kebabı Yufkalı Melek Saçlı Pilav Eşliğinde Tere İle Lezzetlendirilmiş Roka Ve Domates Salatası Fıstıklı Dilber Dudağı

5. Seçenek

Tavuklu Talaş Böreği, Dömiglas Soslu Pırasalı Dana Sarması Karnıbahar Ögreten Ve Sultan Reşat Pilavı İle Dereotlu Havuç Ve Portakal Salatası, Keşküllü Fukara

6. Seçenek

Kırmızı Biberli Tereyağı İle Lezzetlendirilmiş Kıtır Ekmekli Mercimek Çorbası, Kestaneli, Havuçlu Ve Kuş Üzümlü Pilav Eşliğinde Sebzeli Hindi Yahnisi, Limon Soslu Dereotu Salatası, Kaymaklı Saray Kayısısı

7. Seçenek

Kabak İmam Bayıldı, Kremalı Patates Püre Ve Sebze Buketi Garnili Havuçlu Dalyan Köftesi, Mısırlı Mevsimin Yeşil Salatası, Fıstıklı Bülbül Yuvası

8. Seçenek

Dereotu İle Lezzetlendirilen Zeytinyağlı Enginar Beğendili Piliç Kızartma, Nar Ekşili Kaşık Salatası, Fıstıklı Ve Sütlü Kadayıf

Önemli Not: Yukarıda belirtilmiş olan otel menüleri için gerekli reçete çalışması ve cost-maliyet hesapları için hizmet alanlarım içerisinde bulunan mutfak danışmanlığı ve menü danışmanlığında yardım ve destek alabilirsiniz.

Füzyon mutfaklarından, Otel ve büyük restoranlarda düzenlenen özel geceler ne ile alakalı ise Yemek Menüsünün Önemi ve Özellikleri arasında mutlaka o kültürü yansıtan yemek konseptleri füzyon olarak kullanılmalıdır. Özellikle Özel Yemek Sosları'da aynı amaça yapılmalıdır. Aynı düşünce Ziyafet Menüleri Ve Protokol Hizmetlerinde de tercih edilmesi misafir memnuniyetii açısından önemlidir.

*** Yukarıdaki Yazı içeriğinde etiketlenerek belirtilmiş olan konular ile ilgili alanlarda daha fazla bilgi ve gastronomi danışmanlığı hususunda hizmet alanlarım içerisinde bulunan başlıklarda destek almak için iletişim bilgilerimden tarafım ile bağlantıya geçebilirsiniz. ***

Öğle Yemeği Açık Büfe Menüleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir?

 Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir? Ziyat AKKOYUNLU* Özet:  Bu makalede, Orta Asya’dan başlayarak Osmanlı’ya ve oradan da Ker...