29 Aralık 2021 Çarşamba

Restoran Danışmanlığı


Kesin başarı amacı ile ciddi meblağlar ile gastronomi sektörüne yatırım yapmış olan bir yatırımcı başarının etkilerini cüzdanında da görmek ister. Yeme-içme sektöründe yatırımcı için restoran bütçesi haricinde sadece vizyon ve popülerlik'ten öte  Restoran Danışmanlığında misafir memnuniyeti odaklı gelişmeler toplamdaki paylarına oranla grafikledirilmelidir. Tüm gelirler ve tüm giderlerin toplamdaki paylarını bilmek kontrolün sizde olduğu anlamını taşır.


İyi bir restoran nelere göre başarılıdır, nelere göre başarısızdır? Restoranda başarının göstergesi nedir?


Restoran işletmelerinde en önemli konulardan birisi istenilen hedeflerde başarı grafiğinin yakalanamamasıdır. Peki iyi bir restoranda başarı göstergesi nedir? Kesin başarı hedefi ile mutfak danışmanlığında ciddi bütçeler ile açılmış olan bir restoran için başarı göz ile nasıl gözükür? Başarının göstergesi anketler midir yoksa ciro'mudur? Restoranın mutfak organizasyonundaki bağlantılar nelerdir? 


Yeni açılmış ve şehrin en iyi restoranları arasına girmeyi hedef edinmiş bir restoran için yönetim sirkülerinde nelere dikkat edilir?


Yemek maliyetlerini cost - maliyet control hesaplarını kaç ayda bir yenilemem gerekir? Reçetelerde ekstra ilave edilecek gizli maliyetler nelerdir? Bir yemeğin maliyetinin satış fiyatı ile orantısı nedir? Her yemeğin yada herhangi bir içeceğin satış fiyatı neye göre ayarlanır?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir?

 Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir? Ziyat AKKOYUNLU* Özet:  Bu makalede, Orta Asya’dan başlayarak Osmanlı’ya ve oradan da Ker...