29 Aralık 2021 Çarşamba

restoran danışmanlığı


Yiyecek, içecek ve konaklama sektöründe gerçekte ayrı ayrı departmanlar olan ama bir biri ile bir bütün olarak birleştiği takdirde başarıya ulaşan mutfak ve servis departmanlarında çalışabilmek için özel meziyetler gereklidir. Bu konuda el becerisi, mesleki eğitim ve bilgi doğrultusunda deneyim zanaatkarlık ile sonuçlanan başarı zirvelerini oluşturur.


Bizim mesleğimizde özel istek olduktan sonra restoran danışmanlığında her türlü bilgi eksikliği giderilir. 


Giderilemeyen tek şek karakter eksikliğidir. Gerekli incelemelerden sonra mutfak ve servis çalışanlarında kimin hangi bilgiye ihtiyacı olduğunu da görebilmek ayrı bir beceri gerektirdiği için ilgili işletmeler ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık hizmetleri alırlar.


Bu hizmetler bazen sadece mutfak danışmanlığı hizmetinden öte mesleki eğitimler ve bire-bir tatbik ile başarı odaklı hedeflerine ulaşır. 


İlgili eğitimlerin hangilerinin olması gerektiğine gerekli tespitlerden sonra bazen konuya vakıf, gerekli deneyim sahibi danışmanlar karar verir, bazen de alanında tecrübeli işletme sahipleri. Sonuçta misafir memnuniyeti odaklı hizmet kalitesinin yükseltilmesi veya verilen hizmetlerin standart hale getirilmesi hedefini taşır.


İşletmenizde standartlarınızın oluşması hizmetlerinizden memnun kalan müdavimlerinizin de zamanla oluşması anlamına gelir...


Kalite demek bir ürünün çok iyi olduğu anlamına gelmez. Kalite demek standart demektir. Bir ürünü standart olarak üretebilmek önemlidir. Bunun karşılığı da gastronomide misal olarak işletmenizde 3 ay önce herhangi bir yemeği çok beğenen bir misafirinizin aynı lezzeti 3 ay sonra geldiğinde bulabilmesi anlamını taşır. Buna servis personellerinin davranış ve ilgi standartlarını da ekleyebiliriz.


Benimle Kimler Çalışmak İster mi? Mutfak Danışmanlığı Ve İçecek Yiyecek Danışmanlığında Hizmet Alanlarım Nerelerdir?


• Yeni Restoran Açacak Olanlar, Tüm Restoranın Sistem Ve Operasyonu (Küçük Açılış Ve Büyük Açılış Min. 6-7 Ay)

• Tüm Mutfak Ve Servis Mesleki Eğitimleri (Restoran Konseptine göre ve çalışanların mesleki eğitim düzeyine göre değişir- 1 ay ve 1 yıl arası)

• Daha Önce Restoran Açmış Ama İstediği Başarıyı Yakalayamamış Yiyecek Ve İçecek İşletmeleri,

• Cazip Fiyatlar İle Hazır Bir Restoran Alarak Konsept Değiştirmek Amacı Taşıyanlar,

• Yeni Bir Restoran Alarak Hizmet Kalitesini Yükseltmek İsteyenler,

• Yeni Restoran Açmak İsteyenler ve İlgili Konularda Destek Almak İsteyenler,

• Uluslararası Standartlara Sahip Butik Oteller

• Mutfak Planlaması ilk mutfak kurulumu ile birlikte açılış yapacak olan şehir içi yada turistik 4-5 yıldızlı veya butik oteller.(en az 8 ay)

• Uluslararası Standartlara Sahip Yıldızlı Oteller (Şehir İçi Veya Turistik)

• İlk Mutfak Ünitelerinin Kurulumları

• Yiyecek Ve İçecek Restoran Menü Tasarımları (Menü Değiştirmek  İsteyenler)

• Sadece İlgili İşletmeye Özel Patentli Yemekler İsteyenler, 

• Sadece İlgili İşletmeye Özel Pişirme Teknikleri İsteyenler, 

• Sadece İlgili İşletmeye Özel Yeni Emsalsiz Yemek Tasarımları İsteyenler,

• Özellikle Mutfak Yönetimi, Organizasyon, Cost - Maliyet, Anket ve Formlar Oluşturmak İsteyenler,

• Yeniden İlgili Konularda Yönetim Sirküleri, Yönetim Raporları Oluşturmak İsteyenler,

• Sadece O İşletmeye Farkındalık Yaratmak İcin Özel Sunum Teknikleri İsteyenler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir?

 Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir? Ziyat AKKOYUNLU* Özet:  Bu makalede, Orta Asya’dan başlayarak Osmanlı’ya ve oradan da Ker...