29 Aralık 2021 Çarşamba

Mutfak Danışmanlığı & Kitchen Consulting

 Yeni restoran açılışında ilk sistemlerin doğru kurulmuş olması çok önemlidir. Yiyecek ve içecek işletmelerinde yönetim tarafından beraberce alınmış kuralların kişlerce bozulması tehlikelidir. Yemeklerin kalitesiz ve standart olmayan şekil ve lezzetlerde çıkması daha büyük problemlerin habercisidir. Doğru organizasyon, kontrol ve standartlara uygun takip konuya vakıf kişilerce yapıldığı takdirde başarı kaçınılmazdır.

 

Mutfak önemlidir, başarı yada başarısızlıkların %100 kaynağı değildir. Gerektiğinde ilgili etkenlerin araştırılması gerekir...

 

gastronomide Mutfak danışmanlığı tamamen işletmenin standartlarının oluşması, mutfak organizasyonun hazırlanması, yönetim sirküleri ve sistemlerin başarı odaklı senkronizasyonundan ibarettir. Nasıl bir motorun dişlilerinin tamamı çalışınca performans alabiliyorsanız, mutfakta da her personelin görevini kusursuz yerine getirmesi ile başarı yakalanabilir. Bu bir nevi mutfak genelinde hem çalışanlar hem de mutfak üniteleri ve pişirme ekipmanlarının doğru yerleştirilmesi karşılığında sonuç verir.

 

uluslararası gastronomi danışmanlığında Ekip zihniyetini tüm departmanlara aşılayabilmek başarının anahtarı olabilir...

 

İyi bir restoran işletmeciliğinde başarı sadece ilgili departmanlardan herhangi birinin sorumluluklarını yerine getirmesinden ibaret değildir. Başarı bir ekip işidir. Tüm departmanların birbiri ile bağlantı içerisinde uyumlu çalışmasının karşılığında yakalanabilir. Ben yaptım diyenlerin değil, biz yaptık diyebilen zihniyete sahip kadrolar başarıyı daha çabuk yakalayabilirler. Bu konuda restoran yönetimine büyük görevler düşer.

 

Restoran ve otel işletmelerinde bazen sorunlar görüştüğü gibi değildir, harici kaynaklardan meydana gelebilir...

 

Bazen sorunlar her ne kadar mutfak olarak görülse de servisten çıkabilir. Hatta sorunların kaynağı servis yada mutfak olarak gözükse de esasında sorunun kaynağı Retoran yönetiminde, yönetim sirkülerinde de çıkabilir. Burada en önemli detay sorunun kaynağını tespit edebilmektir. Bu tespit bazen deneyim sahibi, konuya vakıf insanların işletmeci körlüğü ve benzeri yöntemler ile araştırmalarında saklıdır.

 

Günlük kurallar, restoran ve mutfak yönetiminde beraber alınmış kararların yalnız bozulması hiç beklemediğiniz sorunlar ile karşılaşmanıza neden olabilir...

 

Uluslararası restoran danışmanlığı Ve Yiyecek İçecek Danışmalığı Konularında Nasıl Çalışırım?

 

Türkiye İçerisinde Ve Yurt Dışında Daha Önceden Tarafım İle Bağlantıya Geçilerek Karşılıklı Bir Tarih Kararlaştırıldıktan Sonra Anlaşılan Konsept, Süre Ve Anlaşma Metninde Karara Bağlanan Maddelere Kapsamında…

 

Benimle Kimler Çalışmak İster? Mutfak Danışmanlığı Ve Yiyecek İçecek Danışmanlığında Hizmet Alanlarım Nerelerdir?

 

• Yeni Restoran Açacak Olanlar, Tüm Restoranın Sistem Ve Operasyonu (Küçük Açılış Ve Büyük Açılış Min. 6-7 Ay)

• Tüm Mutfak Ve Servis Mesleki Eğitimleri

• Daha Önce Restoran Açmış Ama İstediği Başarıyı Yakalayamamış Yiyecek Ve İçecek İşletmeleri,

• Cazip Fiyatlar İle Hazır Bir Restoran Alarak Konsept Değiştirmek Amacı Taşıyanlar,

• Yeni Bir Restoran Alarak Hizmet Kalitesini Yükseltmek İsteyenler,

• Uluslararası Standartlara Sahip Butik Oteller

• Uluslararası Standartlara Sahip Yıldızlı Oteller (Şehir İçi Veya Turistik)

• İlk Mutfak Kurulumları

• Yiyecek Ve İçecek Menü Tasarımları, "Menü Danışmanlığı" Menü Degiştirmek  İsteyenler,

• Sadece İlgili İşletmeye Özel Patentli Yemekler İsteyenler, 

• Sadece İlgili İşletmeye Özel Pişirme Teknikleri İsteyenler, 

• Sadece İlgili İşletmeye Özel Yeni Emsalsiz Yemek Tasarımları İsteyenler,

• Sadece O İşletmeye Farkındalik Yaratmak, Menü Çeşitleri, Menü Planlaması, Menü Analizi, Menü Yönetimi ve Özel Sunum Teknikleri İsteyenler,

• Özel Devlet Yemekleri,

• Özel Holding Yönetim Kurulu Yemekleri,

• Kurumsal Şirketler (Ziyafet, Protokol, Organizasyon)

 

Tüm bunlar öncelikte tarafımdan talep edilecek olan hizmet seçeneklerine göre şekillendirilir. Herhangi bir işletme sahibi kişi yada kurumun tarafımdan hangi hizmeti istediği önemlidir. İhtiyaç duyulan konularda seçenekler fizibilitesini hazırladıktan sonra karşılıklı mutabakat doğrultusunda çalışma programımı zaman, maliyet ve "hedef" sonuçları ile sunarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir?

 Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir? Ziyat AKKOYUNLU* Özet:  Bu makalede, Orta Asya’dan başlayarak Osmanlı’ya ve oradan da Ker...