2 Ekim 2021 Cumartesi

Osmanlı Saray Mutfağında Sakatat Tüketimi Nasıldı?

 Osmanlı Saray Mutfağında Sakatat Tüketimi Nasıldı?


14. ve 15. yüzyılın başlarında, yani İstanbul’un alınmasından önce, Anadolu’da yazılmış Türkçe tıp kitaplarında sakatat hala önemli bir yer tutar (Yerasimos, 2002a). Yani sakatat Osmanlı’da yer edinmiş bir yiyecektir. 

Hatta son zamanlarda yabancı misafirlere verilen yemeklerde sakatata önem verilmiştir ve misafir sofralarında yer edinmiştir. 

Dalak, safranlı ve sirkeli koyun paçası, zeytinyağı ve tuzla yenen koyun gözü, tarçınlı koyun başı gibi sakatat çeşitleri beğenilen yiyeceklerdir. Koyun beyni ise hatırı sayılı kişilere sunulan yemektir.

KAYNAK:  Osmanlı Saray Mutfağında Sakatat Tüketimi Nasıldı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir?

 Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir? Ziyat AKKOYUNLU* Özet:  Bu makalede, Orta Asya’dan başlayarak Osmanlı’ya ve oradan da Ker...