13 Ocak 2022 Perşembe
Öğle Yemeği Açık Büfe Menüleri
1001 Night-Türk Gecesi Menüleri
1001 Night-Türk Gecesi Menüleri
Genelde otellere yönelik menü çeşitlerinden olan açık büfe menü içerklerinden oluşur. Türk Gecesi Menülerinde hangi çorbalar bulunur? Yabancı misafirler için genelde düzenlenen otel mutfağı organizasyonunda 1001 gece masallarına yansıtan otel menülerinde Türk Gecesi Menülerinde hangi ana yemekler bulunmalıdır? En iyi otel menüleri arasında bulunan menü yönetiminde Türk Gecelerinde kullanılan tatlı örnekleri...
1001 Night-Türk Gecesi Menüleri
** Soğuk Aparatif
Çiğ Köfte,
Mercimek Köfte...
** Giriş Aksiyon
Lahmacun,
Peynirli Pide...
** Çorbalar
İşkembe,
Ezogelin...
** Soğuklar
Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Fasulye
Zeytinyağlı Enginar
Acılı Antep Ezme
Patlıcan Salatası
Çerkez Tavuğu
Haydari Humus
Arnavut Ciğeri
Kuzu Pirzola Kafesi
Karışık Kızartma,
Muhtelif Peynirler
10 Çeşit Yeşil Salatalar
10 Çeşit Turşular,
6 Çeşit Sos...
** Sıcaklar
Kuzu Tandır
Çoban Kavurma
İçli Köfte
Pastırmalı Kuru Fasulye
Su Böreği
Mantı
Döner Kebab
Adana Kebab
Kuzu şaşlık
İç Pilav
Karnı Yarık
Sebze Sote
Köylü Patates
Testi Kebab...
** Pastane
Baklava Çeşitleri
Kazan Dibi
Fırın Sütlaç
Zerde,
Lokma
Tulumba
İrmik Helvası,
İncir Tatlısı...
Otel ve büyük restoranlarda düzenlenen özel geceler ne ile alakalı ise Yemek Menüsünün Önemi ve Özellikleri arasında mutlaka o kültürü yansıtan yemek konseptleri kullanılmalıdır. Özellikle Özel Yemek Sosları'da aynı amaça yapılmalıdır. Aynı düşünce Ziyafet Menüleri Ve Protokol Hizmetlerinde de tercih edilmesi misafir memnuniyeti açısından önemlidir.
Önemli Not: Yukarıda belirtilmiş olan otel menüleri için gerekli reçete çalışması ve cost-maliyet hesapları için hizmet alanlarım içerisinde bulunan mutfak danışmanlığı ve menü danışmanlığında yardım ve destek alabilirsiniz.
*** Yukarıdaki Yazı içeriğinde etiketlenerek belirtilmiş olan konular ile ilgili alanlarda daha fazla bilgi ve gastronomi danışmanlığı hususunda hizmet alanlarım içerisinde bulunan başlıklarda destek almak için iletişim bilgilerimden tarafım ile bağlantıya geçebilirsiniz. ***
1001 Night-Türk Gecesi Menüleri
Uzakdoğu Gecesi Menüleri
Uzakdoğu Gecesi Menüleri
Özellikle büyük şehir içi otellerine yönelik menü çeşitleri içerisinde örnek açık büfe menü içeriklerinden oluşur. Profesyonel otel mutfağı organizasyonunda Uzakdoğu Gecesi Menülerinde hangi salatalar ve sıcaklar bulunur?
Yabancı ve yerli otel misafirleri için beğenilen örnek otel menüleri içerisinde genelde düzenlenen uluslararası mutfak kültürlerini yansıtan menü planlamasında Uzakdoğu Gecesi Menülerinde hangi füzyon ana yemekler bulunmalıdır?
Profesyonel gastronomide en iyi otel menüleri arasında bulunan füzyon etkilerinin bulunduğu menü yönetiminde Uzakdoğu Gecesi Menülerinde kullanılan yemek, tatlı ve diğer salata çeşitleri örnekleri...
Uzakdoğu Gecesi Menüleri
** Soğuklar
Suşhi Çeşitleri
Sashami Çeşitleri
Taze Balık Filetosu Marinatlı
Japon Enginarı
Tropikal Salata
İnce Balık Dilimlenmiş Çin Salatası
Çin Usulü Tavuk Ciğeri
Safranlı Karides Salata
Soya Filiz Salatası
Çin Salatası
Biberli Beyin Salatası
Tırsı Balıklı Japon Salatası
Soya Soslu Peynir Salatası
Copacabana Salatası
Asya Acar Ketimun
Boyakyaw Mercimekli Acılı
Yoğurtlu Pancar
Loydeluka Havyarlı İstiridye
** Çorbalar
Acılı Tayland Usulü Karides Çorbası, Soya Filizli Sebze Çorbası
** Sıcaklar
Çin Usulü Pilav
Niyoki
Jülyen Sebze Sote
Nashe Goren
Bal Kabağı Sotesi
Çin Mantısı
Çin Usulü Huen Beff
Soya Soslu Kuzu Budu
Ekşili Tatlılı Tavuk Gılası
Kabuklu Böcekler Buketi
Safranlı Balık Buğulama
Lompiya
Çinçinli Soya Filizli Yer Elmalı
** Pastane
Corrat Cake Rokoko, Çin Tatlısı, Şokolla Jel, Kahveli Krem Karamel, Simav Kek, Ananaslı Turta, Hindistan Cevizli Mousse, Pirinç Puding, Catilla Pay, Muz Benye, Elma Beyne,
Füzyon mutfaklarından, Otel ve büyük restoranlarda düzenlenen özel geceler ne ile alakalı ise Yemek Menüsünün Önemi ve Özellikleri arasında mutlaka o kültürü yansıtan yemek konseptleri füzyon olarak kullanılmalıdır. Özellikle Özel Yemek Sosları'da aynı amaça yapılmalıdır. Aynı düşünce Ziyafet Menüleri Ve Protokol Hizmetlerinde de tercih edilmesi misafir memnuniyetii açısından önemlidir.
Önemli Not: Yukarıda belirtilmiş olan otel menüleri ve benzeri çalışmalar için gerekli reçete çalışması ve cost-maliyet hesapları için hizmet alanlarım içerisinde bulunan mutfak danışmanlığı ve menü danışmanlığında yardım ve destek alabilirsiniz.
*** Yukarıdaki Yazı içeriğinde etiketlenerek belirtilmiş olan konular ile ilgili alanlarda daha fazla bilgi ve gastronomi danışmanlığı hususunda hizmet alanlarım içerisinde bulunan başlıklarda destek almak için iletişim bilgilerimden tarafım ile bağlantıya geçebilirsiniz. ***
1001 Night-Türk Gecesi Menüleri
Alakart Mutfak Nasıl Kurulur? Alakart Mutfakların Özellikleri Nelerdir?
Alakart Mutfak Nasıl Kurulur? Özellikleri Nelerdir?
Günümüzde profesyonel mutfakların gözde mutfak çeşitlerinden alakart mutfaklar ön planda. Peki alakart mutfak tam olarak ne anlama gelmektedir sorusunun cevabını bulmak isteyenler "alakart mutfak nedir" isimli makalemi okuyabilirler. Bu makalemde kendime has üslubum ve örneklerim ile alakart mutfaklardan bahsetmek istiyorum. Alakart Mutfak Kurulumları Diğer Mutfak Çeşitlerine Göre Daha Fazla Meziyet İsteyen Bir Çalışmadır. Her ne kadar bu konuda profesyonel çalışmalar yapan kurumlar olsa da yapılan mutfaklarda genel tatbik ve çalışma aşaması başlayınca bazı aksaklıklar ortaya çıkar.
Çıkan bu aksaklıkların bazıları ilgili endüstriyel mutfak firmaları olsa da büyük bir bölümü restoran işletmesinin restoran inşaat bütçesinden kaynaklandığı görülmektedir. profesyonel Mutfak planlamasında kar edeceğiz amaçlı bazı kısıntılar esasında aylar sonra restoran işletmelerinin restoran açılış bütçelerine 3-4 katı bir maliyet olarak yansıdığını göreceklerdir. Bir inşaat bir defa yaptırılır ve ömür boyu kullanılır. Ne kadar düzenli ve eksiksiz yaptırılırsa o kadar zahmetsiz ve kullanım amaçlarına uygun olarak hizmet eder.
Yapılan bir restoran inşaatına aylar sonra bazı ilavelerde bulunmak yada bir şeyleri kırarak yeniden yapmak her ne kadar ekstra maliyetler getirse de aynı zamanda işin işleyişini de negatif anlamda etkiler. Dolayısı ile Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular arasında Alakart Mutfak Nasıl Kurulur genelde Mutfak Tasarımı Nasıl Yapılır sorusu en önemli cevaplanması gereken başlıklardan biridir. Yani En Başarılı Restoranlar arasında olmak istiyorsanız en az 3 defa düşünülerek 1 defa yapılmalıdır...
Gastronomi Sektöründen Yeni Açılan Bir Alakart Restoran Nasıl Başarılı Olur Sorusunun Cevabında Alakart Mutfağı Kurmadan Önce Kesinlikle Aşağıdaki Soruların Cevabını Bulunuz Ve Mutfak Planlamanızı Öne Göre Mutfak Ekipmanları Firmanıza İletiniz...
Örnek Restoran Menünüz De Bulunan Ürün Çeşitleri Nelerdir?
Hedef Restoran Konseptiniz Ve Misafir Prensipleriniz Nelerdir?
Restoran İşletmeciliğinde Kullanacağınız Menü Çeşitleri Nelerdir?
Kapalı Ve Açık Alanlarda Hedef Hizmet Alanlarınız Ve Hizmet Konseptiniz Nelerdir?
(Aktivite & Banquet, Düğün, Ziyafet, Protokol, Lounge, Vip, Yazlık, Kışlık, 12 Ay Devamlı Vb.)
Yeni Restoranınızda Şov Mutfağı & Açık Mutfak Düşünüyor musunuz?
İşin İşleyişi Açısından Konseptinize Uygun Mutfak Bölümlerinde Hangi Pişirme Ekipmanlarını İstiyorsunuz?
Genel Mutfak Planlaması Hangi Mutfak Ünitelerini Kullanmanız Gerekiyor?
Alakart Ana Mutfağın Diğer Bölümlerle İlişkisini Nasıl Planladınız?
Sorularını cevapladıktan sonra ya işin uzmanı olan Endüstriyel Mutfak Planlanması firmasına güvenerek işinizin yapılmasını sağlayınız ya da konuya vakıf mutfak danışmanlığı hakkında ilgili kişilerden destek alınız. Aksi takdirde ya aldığının mutfak ekipmanlarının bir çoğunu ileride depoya kaldıracacaksınız yada açılışınızdan bir kaç ay sonra mutfakta inşaata girerek bir çok yeri kırıp yeniden yapacaksınız. İçince bir olasılık ise uygun yapılmayan mutfak planlamasından eksikliklerden dolayı servis kaliteniz hızlı olmadığı gibi fazladan personel çalıştıracaksınız.
Alakart Mutfak Nedir? Alakart Mutfakların Özellikleri Nelerdir?
Alakart Mutfaklar Otel Mutfakları Yada Endüstriyel Mutfakların Tam Aksine Spor Ve Güçlü Bir Araba Gibi Değerlendirilebilir. Mutfak çalışanlarının her şey elinin altında olmalıdır. Çalışan aşçılar bir kaç adımda istedikleri ürünü ellerine alabildikleri gibi yine bir kaç adım atarak istedikleri ekipmanlara ulaşabilmelidirler. Başarı odaklı kalıcı bir restoran sahibi olabilmek için gerçek bir alakart restoranın tanımı ve taşıması gereken en önemli özellikleri aşağıda sıralıyorum.
Mutfak Tasarımında Kısa Mesafeler
Bir Kaç Adım İle Ulaşılabilecek Ekipmanlar,
Güçlü Ve Kullanışlı Mutfak Üniteleri,
Ters Yönlerde Pişirme ve Servis Alanları,
Bağımsız Bulaşıkhane ve Bağımsız Pişirme Alanı,
Yakın Saklama Depoları ve Soğuk Havalar,
Bağımsız Servis Bölümü ve Uygun Tabakalar,
En kısa sürede, en maliyetli bir şekilde, mevcut olan en az personel ile, en kaliteli yemeğin restoran konseptine uygun olarak misafirin masasına problemsiz olarak konmasıdır. Yukarıdaki açıklamalar alakart mutfakların en önemli bazı özellikleri arasındadır.
Alakart Mutfaklarda Hangi Pişirme Ekipmanları Bulunur? Alakart Mutfaklarda Mutfak Planlaması Nasıl Yapılır?
Eğer 2022'de Yeni Yemek Trendleri & Restoran Trendlerini uygulaman istiyorsanız ve restoran menünüze göre pişirme ekipmanları ve yine uygun olan mutfak ünitelerini kullanmalısınız? Örneğin bir devrilen tavanın veya buhar kazanının alakart mutfaklarda yeri olmaz. Yukarıda da belirttiğim gibi hizmet alanlarınızda verecek olduğunuz servise göre menü içeriklerinize göre ekipmanlar almalısınız. Yine bir örnek daha verecek olursam yemek menünüzde bulunan bir yada iki fırın yemeği için alakart mutfaklara bir fırın konmaz.
Bu hem personel hem enerji hem de boş kalabalık demektir. Eğer alakart mutfağınıza fırın koyacaksanız en az fırında pişmesi gereken 10 çeşit ürününüz olması gerekir. Buna da örnek olarak bir kaç misal vermem gerekirse;
Pizza Çeşitleri,
Pide Çeşitleri,
Piştikten Sonra Fırınlanarak Servis Edilen Yemekler,
Restorana Özel Kendi Ekmeğiniz,
Fırın Tatlıları,
Yeni Restoran Tanıtımınızda Kullanılan Özel Fırın Yemekleri,
Bunlardan bazıları olabilir. Fırın meselesi sadece örnektir. Diğer bazı ekipmanlar ile kıyaslanabilmesi için bu konuya değindim. Eğer menü yapımı konusunda yeterli deneyiminiz yoksa menü danışmanlığı konusunda hizmet alabilir yada konuya vakıf olan bir şef çalıştırmanız gerebilir.
Sonuç İtibarı İle Restoran Menüsünün Önemi Ve Değeri Hakkında Diğer Örnekler;
Menü Eşittir Mutfak Ekipmanları,
Menü Eşittir Kar Marjı,
Menü Eşittir Az Personel,
Menü Eşittir Mutfak Planlaması,
Menü Eşittir Yüksek Kalite,
Menü Eşittir Yemek Yapımında Kısa Zaman,
Menü Eşittir Personel Sayısı,
Menü Eşittir Misafir Memnuniyeti
Menü Eşittir Enerji Maliyeti...
Gibi örneklerimi çoğaltabilirim. Bu konuda bir ürünün farklı şekillerde bir çok yerde kullanılabilmesi amacı ile "Alakart mutfaklarda restoran yemek menüsünün önemi ve özellikleri nelerdir" isimli makalemi inceleyebilirsiniz. Ayrıca alakart mutfaklarda kullanılan bazı ekipmanlardan bahsedecek olursam;
Alakart Mutfak Üniteleri Ve Ekipmanları Nelerdir?
Kömür Izgarası, Lav Taşlı Izgara, Elektrikli Izgaralar,
Düz Fritöz, Yada Basılı Fritöz,
Garnitürler Ve Özel Yemek Soslarını Sıcak Tutan Benmari,
Yemek Muhafaza Isıtıcıları,
Tabak Isıtıcıları,
Elektrikli Ve Ya Gazlı Kuzineler,
Cihaz Altı Soğutucular,
Salata Pizza Make-Up
Filtreli Emme Ve Basma Özelliğine Sahip Davlumbazlar,
Devamlı Yada Geçici Kullanıma Sahip Soğutucular,
Alakart Hazırlık Ve Servis Üniteleri,
Isıtmada Ve Soğutmada Güçlü Ve Çok Yönlü Havalandırma,
Farklı Büyüklüklere Sahip Menü İçeriklerine Göre Tabak Çeşitleri,
Turbo Konvansiyonel Fırınlar,
Sous Vide Pişirme Ekipmanı
Alakart Mutfaklara Uygun Bıçak Çeşitleri Kullanımı,
Salamander....
Alakart mutfaklarda olması gereken bazı mutfak ekipmanları olabilir. Tabi ki bu ürünler menü içeriği, mutfak bölümleri, mutfak çeşitleri ve restoranın hizmet alanlarına göre artabilir ya da azalabilir içeriklerdir.
Alakart Mutfağı Şeflerinin Özellikleri Nelerdir? Alakart Mutfak Yönetimi Nasıl Yapılır? Alakart Mutfak Organizasyonu Nasıl Yapılır?
Restoran mutfağı organizasyonunda sos şefine bağlıdır. Sos şefinin olmadığı zamanlarda ve gerektiğinde aşçıbaşı ile bağlantı kurabilir (özel organizasyonlar). Gün içerisinde otel ve restoran misafirlerinin alakart restoran ve oda servisi için talep ettikleri tüm yemek çeşitlerini hazırlanmasını sağlamakla görevlidir. Yanında çalışanlar; Alakart Aşçıları, Alakart Yardımcıları, Alakart Çırakları olarak sayıları değişiklik gösterir. Alakart ustaları; ızgaracılar, salatacılar, dekorcular, tatlı ve meyve tabağı ustaları olabilir.
Alakart mutfağı olduğu için bir ustanın bir kaç bölümde tecrübe sahibi olduğu çok fazla rastlanılan bir durumdur. Bu restoran yönetiminin personel yönetimi ile ilgili prensiplerinden kaynaklanabilir. Alakart Mutfağı Şefi ana mutfakta bulunan alakart mutfağında ve restoran içerisinde bulunan diğer alakart mutfaklarda yetkilidir (örnek; Türk mutfağı, İtalyan mutfağı, Asya mutfağı). Tüm alakart mutfakların çalışma düzeni, yemek menüleri, günün menüleri gibi detaylar sorumluluğundadır.
Alakart mutfaklardaki görevleri arasında bazen özel içeceklerin hazırlanması da yer alabilir (Şarap ve peynir sunumu, havyar tabağı). Bazı restoran mutfaklarında ızgaracı Alakart Mutfağı Şefi' ne bağlı olarak çalışır. Bu hiyerarşik düzen restoran misafir sayısına göre alakart mutfak şefinin inisiyatifinde olan bir durumdur.
Alakart Mutfağı Çalışanlarının Özellikleri Nelerdir? Restoranınızda Kar Amaçlı Kesin Başarı İçin Deneyimli Aşçılar Çalıştırmalısınız! Alakart Mutfak Çalışanlarından Aşçılarının Özellikleri Nelerdir? Gerekli Mutfak Eğitimi Almış Alakart Aşçılarının Mutfak Organizasyonu Nedir?
Alakart Aşçıları Alakart restoran tanımındaki kurallara uyarak çalışırlar. Alakart restoranlar otel içerisinde yada şehir içerisinde de olsa aynı mantık ile hizmet ederler. Alakart Mutfağı Şefine bağlı olarak çalışan alakart aşçılarının işi yoğun tempo ve zahmetli olduğu için diğer aşçılara oranla daha yüksek maaş alırlar. Şefleri tarafından restoran yönetiminin de onayladığı alakart menü 'ye bağlıdırlar. Restoran yönetim sirküleri hizmet anlayışına göre değişen alakart menü seçeneklerinin zenginliği, işlerinin yoğunluğunu işaret eder.
Çalışmış oldukları alakart restoran konseptine göre; soğukçu, tavacı, ızgaracı ve tatlıcı ve meyveci den oluşan alakart aşçılarının kadrosu restoranın büyüklüğüne göre 4-6 kişiden oluşur. Bazı restoranlarda işin yoğunluğuna göre bu sayı artabilir. Çalışmalarında alakart mutfağı bölümünde görevli alakart yardımcıları ve alakart çırakları 'nın yardımından faydalanırlar. En önemli ilkeleri; en kısa sürede, en kaliteli yemeği, istenmiş olduğu özel standartları dikkate alarak restoran misafirine sunma hedefi denebilir.
Alakart mutfağında görevli olan aşçılar adeta bir büyük ana mutfak yapısının minyatür hali ile karşı karşıyadırlar. Birbirleri ile her dakika bağlantıda olmak zorundadırlar. Çünkü bu mutfakların özelliğinde en önemli detaylardan biri herhangi bir masanın tüm yemekleri aynı anda çıkmalı ve beklemeden aynı anda masaya gitmelidir. Bunun sebebi masa bütünlüğünün sağlanmasıdır. Yani yemekte iş konuşacak 4 kişi aynı masaya oturunca örnek olarak; köfte, balık, steak ve et sote istenmiş olduğunu varsayarsak, bu yemeklerin hepsi farklı aşçılar tarafından yapılacak olduğu gibi farklı sürelerde hazırlanır ama aynı anda (zamanda) servis edilecektir.
Alakart Mutfağı Şefi tarafından bir eşgüdüm içerisinden yönetilen ve yönlendirilen Alakart aşçıları yemek tabaklarında estetik ve özel sunumlara çok dikkat etmek zorundadırlar. Çünkü hem misafir memnuniyeti hem de yemek sonrasında bırakılacak olan bahşiş (tip) onlar için önemlidir.
Alakart Mutfaklarda Alakart Yardımcılarının Özellikleri Nelerdir?
Alakart Yardımcıları çoğunlukta gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden okuyan yada okulu bitirmiş olan kişilerden seçilir. Çünkü alakart mutfaklarda çalışmak ve alakart aşçılarına yardımcı olabilmek fazladan beceri ve pratik zekâ ile birlikte hızlı hareket edebilme özelliklerine sahip olabilmeyi gerektirir. Bazen ustaların çalışmasını izlerken bir kaç saniye sonra ihtiyaç duyabileceği malzemeleri daha önceden düşünebilmek ve ustası istemeden ihtiyaç duyduğu malzemeleri uzatabilmek ödül kazandırabilir.
Servis saati gelmeden alakart aşçılarından önce görevli oldukları mutfağa girerler ve soğuk, sıcak, ızgara ve tatlı bölümlerinin dolaplarındaki malzemeleri kontrol ederler. Servis saati için yeterli olmayan malzemeleri alakart çıraklarının da yardımı ile tamamlarlar. Ocaklarda ve diğer bölümlerde kullanılacak olan tava, tencere ve benzeri malzemeleri olması gereken alanlara taşırlar. Servis saatinde kullanılacak sos ve garnitürleri salata dolabına ve sıcak benmari lere koyarlar.
Çoğunlukta her alakart aşçısının en az bir yardımcısı bulunur. Alakart menülerini ve günün menüsünü inceleyerek restoran danışmanlığında restoran mutfağı organizasyonunda ana mutfak bölümlerinden olan kasaphane mutfağından eksik olan et çeşitlerini alakart mutfağına taşırlar. Etlerin alakart aşçıları tarafından terbiyelenmesi için gerekli olan hazırlıklı yaparlar. Servis saati gelmeden servis bölümünde görevli garson ve komilere iletilmesi gereken özel istisnaları söylerler (örnek: günün çorbası, günün yemeği, olmayan yemekler, vb.).
Alakart aşçıları mutfağa geldikleri zaman farklı sebeplerden dolayı olmayan yemek çeşitleri ve malzemeler hakkında bilgi verirler. Gün boyu mutfakta servis esnasında ustalarının yanında bulunur ve onların yönlendirdikleri işleri yaparlar. Verilen işleri karşılayamadıkları zamanlarda alakart çıraklarından yardım isterler. Servis esnasında dolaplarda eksilen malzemeleri tamamlayarak çalışmanın aksamamasını sağlarlar.
Eğer Şehrin En İyi Restoranlarına Nasıl Sahip Olabilirim diye kendinize soruyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri de Alakart mutfak çeşitlerinde hangi tabaklar kullanılır?
Özellikle Restoran Açarken Nelere Dikkat etmelisiniz sorusunun cevaplarından biri de alakart restoranlarda tabak seçimine dikkat etmek. Aynı zamanda Restoran Tanıtımında kullanılan televizyon ve gazeteler için yapılan sunumlarda sizin konseptinizi yansıtacak olan demirbaşlarınızdan biri. Tabak seçimlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan bahsedecek olursam;
Klasik yada modern ama Kesinlikle restoran konseptinize uyumlu olmalı,
Porselen ya da bakır sağlam ve ağır durmalı,
Uzun süreli yıkamalarda rengi bozulmamalı ve görünüm özelliklerini kaybetmemeli,
Çorbalar içi ayrı tabak kullanılmalı,
Salatalar için ayrı tabak kullanılmalı,
Makarnalar için ayrı tabak kullanılmalı,
İştah açıcılar için ayrı tabak kullanılmalı,
Özel yemekler için ayrı tabak kullanılmalı,
Ana yemekler için ayrı tabak olmalı,
Balık yemekleri için ayrı tabak olmalı,
Tatlılar için ayrı tabak kullanılmalı,
Restoran konseptine göre garnitürler için ayrı tabak kullanılmalı,
Alakart restoranlarda kesinlikle tabak seçimleri yapılırken masa büyüklükleri dikkate alınmalıdır. Bazı restoranlarda bazı yemek çeşitleri aynı tabaklarda sunulabiliyor. Bu çok büyük bir problem değildir. Benli olan menü içeriğinde bulunan ürünlerin fiziksel özelliklerine göre bu yapılabilir. Örneğin En Başarılı Restoranlarda soslu yemekler, ızgaralar, az soslu yemekler ve garnitür grupları şefin tercihine göre ve yemeğin şekline göre sınıflandırılabilir. Ama bunun standart olması ve devamla aynı şekilde uygulanması misafir memnuniyeti ve Misafirlerin Restoranları Tercih Etme Sebepleri arasındaki sebepler için çok önemlidir.
11 Ocak 2022 Salı
Yiyecek İçecek Sektöründe Yenilebilir Çiçekler Ve Mikro Filizler
Sıra No | Yenilebilir Çiçek | Kullanım Alanları ve Açıklamalar |
1 | Aslanağzı | Pasta ve tatlılarda, salatalarda ve içecek sunumlarında garnitür olarak kullanımı yaygındır. Serin bir ortamda saklanmalıdır. |
2 | Aynısafa | Göz alıcı rengi ve lezzetinin yanı sıra antioksidan özelliğe sahip, yenilebilir bir çiçektir. Pasta süsleme sanatında, salatalarda ve peynir tabaklarında kullanımı yaygındır. |
3 | Begonvil | Pembe rengi ile dikkat çeken bu çiçek genellikle yaz aylarında doğal olarak yetişir. Tatlıların süslenmesinde ve butik pastacılıkta sıklıkla kullanılır. Serin bir ortamda saklanması durumunda bir haftaya kadar canlılığını koruyabilmektedir. |
4 | Çıtır Alizyum | Lahanagillerden olan alizyum çiçeği tat olarak brokoliye benzemektedir. Ayrıca çok kuvvetli bir C vitamini kaynağı olan alizyum sıcak, soğuk, pek çok çeşit yemeğin sunumunda kullanılabilir. |
5 | Çuha Çiçeği | Bütün halde kullanılabildiği gibi, yaprakları ayrı ayrı da kullanılabilir. Yaprakları kalp şekline benzediğinden özel günlerde sunulan yemeklerde daha çok tercih edilmektedir. Yemeklerde ve bazı içecek gruplarının sunumlarında kullanımı yaygındır. |
6 | Dahlua | Bütün halde bakıldığında dizilimi simetrik, göz alıcı ve parlak renkte, yenilebilir bir çiçektir. Bu simetrik yapısı ile kullanıldığı tabaklara simetrik bir yansıma katmaktadır. Serin ortamda 15 güne kadar formu bozulmadan saklanıp kullanılabilir. |
7 | Denizci Menekşe | Hoş kokusu ve ferahlatan aromasıyla yemek sunumlarında, pastaların süslenmesinde ve içeceklerde kullanılır. Çiğ olarak tüketilebildiği gibi pişmiş halde de kullanıldığı görülür. Balık yemeklerinde aroma verici olarak tercih edilen yenilebilir bir çiçektir. |
8 | Erik Çiçeği | Kırmızı ve kalp şeklinde yaprakları vardır. Yenildiğinde yeşil eriğin ekşi tadını yansıttığı için genellikle başlangıç yemeklerinin sunumunda ve salatalarda kullanılmaktadır. |
9 | Hodan | Yıldız şeklinde zarif bir çiçektir. Salatalığı andıran ferahlatıcı bir tada sahip hodan çiçeği peynir tabaklarında, içeceklerde ve kanepe gibi ürünlerde kullanılmaktadır. |
10 | Mavi Kantaron | Oldukça fazla yaprağın bir araya gelerek oluşturduğu dayanıklı, yenilebilir bir çiçektir. Diğer yenilebilir çiçeklere göre saklama süresi daha uzun olup, serin ortamda 1 aya kadar formu bozulmadan saklanabilmektedir. Sıcak, soğuk içeceklerin ve bitki çaylarının hazırlanmasında kullanılmaktadır. |
11 | Menekşe | Keskin tadı ve antioksidan özelliğiyle bilinen yenilebilir bir çiçektir. Genellikle mor rengi ile bilinse de, sarı olan türü de mutfaklarda kullanılmaktadır. Pilav ve salatalarda kullanımı yaygındır. |
12 | Impatens | Genellikle tatlılarda ve meyve salatalarında kullanılan pembe tonlarıyla ilgi çekici bir çiçektir. Olgunlaşmamış çilek tadı ile ön plana çıkar. Anavatanı Afrika’nın tropikal bölgeleridir. |
13 | Taze Lavanta | Özellikle sütlü tatlı ve dondurmalarda kullanımı yaygındır. Hoş kokusu ve rengi ile sıcak, soğuk içeceklerin yapımında kullanılan lavantanın tabak süsleme sanatında da önemli bir yere sahip olduğu bilinmektedir. |
14 | Tektaş Çiçeği | Deniz ürünleri, zeytinyağlı yemekler ve mezelerde kullanılmaktadır. Işık altında parlak görüntüye sahip bu çiçek hafif tuzlu bir tada sahiptir. |
15 | Turuncu Kadife Çiçeği | Göz alıcı rengi ile narenciye aromaları bünyesinde barındıran bir çiçektir. Çiçekleri yenilebildiği gibi yaprakları da tüketilebilir. Bütün yiyecek içecek gruplarının sunumlarında kullanılabilmektedir. |
16 | Latin Çiçeği | İri taç yapraklı bir çiçek olup kırmızı, turuncu ve sarı renklerde kullanımı yaygındır. Tere veya roka benzeri keskin bir tada sahip Latin Çiçekleri sandviçlerde, kanepelerde ve salatalarda kullanılmaktadır. |
17 | Salatalık Çiçeği | Yoğun salatalık aroması ve çiçeksi tadı ile soğuk başlangıç tabaklarının süslenmesinde, kanepelerde ve sandviçlerde kullanımı yaygındır. |
18 | Soğan Çiçeği | Salatalarda, sandviç ve ana yemeklerde kullanımı yaygın olan soğan çiçeği her ne kadar bir çiçek olarak bilinse de tadı hafif acımsı soğana benzemektedir. Frenk soğanlarının çiçekleri toplanarak lezzet vermek ve mutfaklarda görselliği arttırmak amacıyla kullanılır. Soğuk ortamda saklandığında 1 aya kadar tazeliğini koruyabilmektedir. |
19 | Şebboy | Pastel renkli ve zarif yaprakları ile genellikle pasta, tatlı ve içecek sunumlarında kullanılmaktadır. Tatlı-acı bir aromaya sahiptir. Tatlı, pasta, ana yemek ve içeceklerin sunumunda kullanılmaktadır. |
Sıra No | Mikro Filiz | Kullanım Alanları ve Açıklamalar |
1 | Amarant Filizi | Kırmızı renkli bir mikro filizdir. Proteince zengin ve hafif haşlanmış kırmızı pancar aromasına sahiptir. Çekici rengi ve hoş aroması ile soğuk, sıcak tüm yemeklerde kullanılmaktadır. |
2 | Bezelye Filizi | Vejetaryen ve vegan beslenme modelinin önemli parçalarından olan Bezelye Filizi taze bezelye aroması ve kuvvetli besleyici yönünün yanı sıra sunumlarda da sıklıkla kullanılmaktadır. Yüksek protein içeriği ve zarif görünümü ile salatalarda ve sandviçlerde tercih edilmektedir. |
3 | Brokoli Filizi | C vitamini yönünden oldukça zengin ve brokoliden daha kuvvetli bir aromaya sahiptir. Çiğ olarak tüketimi tavsiye edilmektedir. Salatalarda ve ana yemeklerde lezzet verici olarak kullanılabildiği gibi görsel açıdan da tabaklara değer katmaktadır. |
4 | Civan Perçemi | Genellikle çay olarak tüketilen Civan Perçemi körpe halde iken tabak süslemede ve garnitürlemede kullanılmaktadır. Limon kabuğundaki tadı andıran ferahlatıcı aroması ile tatlı ve tuzlu birçok ürün grubu ile uyumludur. |
5 | Turp Filizi | Turptan alacağınız lezzetin konsantre hali Turp Filizlerinde bulunmaktadır. Bu yoğun aroması ile salata ve sandviçlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca A, B1, B2 ve B7 ile C vitaminleri açısından oldukça zengin bir kaynaktır. |
6 | Fesleğen Filizi | Tüketildiğinde fesleğen tadını ve kokusunu yoğun şekilde yaşatan fesleğen filizi başlangıç yemeklerinde, peynir tabaklarında ve bazı yoğun aromalı sosların hazırlanmasında sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle pizza, salata ve kanepe gibi ürünlerin vazgeçilmez parçalarındandır. |
7 | Kereviz Filizi | Kereviz tadının en yoğun hissedildiği körpe kereviz sapları ve maydanoza benzer yaprakları ile hem dekoratif olarak kullanılmakta hem de bazı sebze suyu ile yapılan içeceklerin yapımında lezzet verici olarak kullanılmaktadır. Ayrıca kereviz filizlerinin çiğ tüketimi de yaygındır. Lifli yapısı ile sindirim sistemi için oldukça önemlidir. Serin ve güneş ışığı almayan ortamlarda 1 haftaya kadar canlılığını koruyabilmektedir. |
8 | Kırmızı Hardal Filizi | Karnabahara benzer yumuşak aroması ve koyu kırmızı cazibeli rengi ile birçok yemeğin görsel anlamda zenginleştirilmesi için kullanılmaktadır. |
9 | Kişniş Filizi | Taze narenciye ve maydanoz ile aynı türden olan kişnişin tadının birleşimi bir aromaya sahiptir. Soğuk ve sıcak çorbalarda, soğuk sıkım sebze sularının hazırlanmasında ve smoothie gibi içeceklerin yapımında kullanılmaktadır. |
10 | Mini Yonca | Yonca tohumlarının filizlendirilmesi ile elde edilmektedir. Gevrek dokusu ile fındığı andıran tada sahiptir. Özellikle salatalarda, sandviçlerde, soğuk servis edilen başlangıç yemeklerinde dekoratif amaçlarla kullanılmaktadır. |
11 | Mor Turp Filizi | Turptan alınan lezzetin oldukça yoğunlaşmış halini yansıtmaktadır. Karakteristik yapısı ve baskın aroması ile salata, sandviç ve soğuk servis edilen deniz mahsulü içeren başlangıç yemeklerinin sunumunda kullanılmaktadır. |
12 | Reyhan Filizi | Fesleğen ile aynı familyadan olan reyhan, fesleğene göre daha aromatik ve baharatlı bir aromaya sahiptir. Kuru dolmalarda, salatalarda ve içeceklerde renk, lezzet ve rayiha vermek amacıyla kullanılmaktadır. Birçok ülkenin mutfak kültüründe tanınmayan reyhan Türk mutfak kültüründe sıklıkla kullanılmaktadır ve ülkemizde yetiştiriciliği yapılmaktadır. |
13 | Roka Filizi | Rokanın keskin aromasını konsantre halde bünyesinde barındıran roka filizi, çeşitli süslemelerin yanı sıra lezzeti arttırmak için de sandviç, salata ve kanepelerin yapımında kullanılmaktadır. |
14 | Sarı Hardal Filizi | Sarı hardal filizi olarak bilinmesine rağmen yeşil renkte bir mikro filizdir. Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız dijon hardal yapımında kullanılan tohumlarından elde edilmektedir. Hardalın baskın ve keskin aromasını bünyesinde barındırdığından et yemekleri ve sıcak, soğuk sandviç çeşitleri ile uyumludur. |
15 | Sarımsak Filizi | Yoğun sarımsak aroması ile yemeklerin lezzetini arttırmak için çiğ olarak kullanılmaktadır. Ayrıca siyah bir boncuğu andıran tohumları ile de görsel anlamda tabakları yükselttiğinden tabak süsleme sanatında da tercih edilebilmektedir. Sarımsak filizleri çimlenip yükselse de siyah tohumları üzerinde kalarak estetik görünümünü korumaktadır. |
16 | Su Teresi | Hızlı büyüyen ve suyun bol olduğu alanlarda yetişebilen bir mikro filizdir. Biberli, keskin ve mayhoş tadı ile bilinen su teresi başlangıç yemeklerinin vazgeçilmez garnitürüdür. Ayrıca tabak süslemede kullanırken mutlaka sunulan yemekle uyumlu bir lezzette olmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde baskın tadı ile ana ürünü baskılayarak ön plana çıkacaktır. |
17 | Shiso Yaprakları | Asya mutfaklarının marulu olarak bilinen Shiso yaprakları biftek otu olarak da tanınmaktadır. Kimyonu andıran baharatlı tadı ile narenciye aromalarını bünyesinde barındırmaktadır. Sushi yapımında olmazsa olmazlar listesinde yer alan Shiso yaprakları salatalarda ve Asya mutfak kültürüne özgü bazı sosların yapımında sıklıkla kullanılmaktadır. |
18 | Tere Filizi | Kullanımı en yaygın mikro filizlerdendir. Terenin baskın tadı ile yemek sunumlarında garnitür olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca deniz mahsulü ile hazırlanan yemeklerde, bruschetta yapımında, risotto ve çorbalarda lezzet verici olarak tercih edilmektedir. Soğuk başlangıç yemeklerinde lezzeti görselliği yükselten ana unsurlardandır. |
19 | Turp Filizi | Keskin turp aroması ile somon, uskumru ve ringa balığı gibi pişirilmeden servis edilebilen deniz mahsulü ile hazırlanan yemeklerin sunumu ve garnitürlenmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca tabak süsleme sanatında da tercih edilen turp filizleri baskın tadı ve kokusu sebebiyle pastacılık ürünleri için ideal bir seçim değildir. |
10 Ocak 2022 Pazartesi
What is Show Kitchen? What are its features?
What is Show Kitchen? What are its features?
- Fully Open or Kitchen Design Applied Behind the Glass Partition,
- The Latest Hygiene Rules are Applied in the Gastronomy Sector,
- From Past to Present, Culinary Trends are Transformed into Modern Tastes in front of the Guests,
- Classical and modern kitchen units are used according to the restaurant concept,
- The Work of the Most Professional Kitchen Attendants. exhibited,
- Different Characteristics of Experienced Kitchen Workers are Revealed,
- The Culinary Trainings Received with the Accumulation of Years are Revealed in a Few Minutes,
- How a Successful Kitchen Organization Produces as a Team,
- In the main theme, all kinds of work done in the kitchen can be seen by the guests,
- Unreal "Posting" is completely in the foreground,
- Cooks Flame a Little More While Cooking Pan Dishes,
- Dough Makers Do Acrobatic Movements With Dough In Their Hands,
- Steaks Are Chopped More Flamboyantly,
- Grillers Sometimes Do Special Meat Shows,
- Are there more mobile and ostentatious figures on dinner plates?
- Chefs are more interested in the guests and get their thoughts,
- More room is given to special requests by guests?
- Cağ Kebab And Döner Masters Throw Masat On Their Knives With A Little More Show,
- Smoke is removed from dinner plates by using dry ice with carbon dioxide,
- Pan Dishes,
- Grilled Food Options,
- Steak Types,
- Barbecue Meat Types,
- Aged Meat Varieties,
- Molecular Gastronomy Products from New Food Trends,
- Types of Food to be Cooked in Classic Ovens,
- Bread Types,
- Pita And Pizza Types,
- Showing Meals in Portable Tandoors,
- Salad Varieties,
- Desserts,
Most Successful Restaurants
Most Successful Restaurants
Today, the most successful restaurants set new trends in the food and beverage sector with their special food presentations and differences in world gastronomy. In this regard, both the creative ideas of the innovative chefs of successful restaurants and the taste gossip of the restaurant's location and the menu varieties it has are factors. So what are the most successful restaurants doing right? How did the restaurant management make the right choice between different Restaurant Projects?
Günümüzde En Başarılı Restoranların sırları...
What did they consider for a successful Restaurant Concept Design? Did they aim to be among the most successful restaurants in the city, or did the conditions and developments develop spontaneously? Is success 'coincidence', 'luck' or a gift from life as a result of disciplined work? What is the secret of success?
Will getting International Gastronomy Consulting take care of everything? Does working with the best chefs in the world bring success? To what extent does the sample restaurant menus of successful restaurants and the Culinary Trainings given to the kitchen staff contribute to their success? Is the training of only the kitchen staff sufficient in a successful restaurant? Does the professional training of service personnel contribute to the success of the restaurant?
What rules have the most successful restaurant owners and operators equipped restaurant management with? What kind of system do they apply in personnel management? What services have they received in Kitchen Consulting since the construction of the restaurant? What kind of benefits did they experience from taking Restaurant Consulting in restaurant service management and organizational success?
Some of the consultancy services that successful restaurants have received before starting guest service include; Menu Consulting, How to Set Up a Restaurant Kitchen, How to Make a Restaurant Menu, How to Create a Restaurant Concept and How to Open a Restaurant? It can be people or companies with whom they exchange information under their titles.
You may want to review some other articles related to the subject...
* Gastronomy and Kitchen Consulting & Kitchen Consulting
* New Restaurant Consulting & Restaurant Consulting
* Restaurant Menu Consulting & Menu Consulting
* New Restaurant Concept Design and Consultancy
* How to Establish a New Restaurant Kitchen, What Should Be Considered?
* How to Make a New Restaurant Menu?
* What is the New Restaurant Concept? How is it created?
* How to Open a New Restaurant? How to Open a Restaurant?
* What Should I Consider When Opening a New Restaurant?
* What are the most common mistakes when opening a new restaurant?
* What is Restaurant Menu Planning?
* How Are Restaurant Menus Prepared?
* How to Analyze Restaurant Menu?
* Restaurant and Hotel Wedding Menus (Sample)
* What is Restaurant and Hotel Menu Management?
* What Are The Best Banquet Menus And Protocol Services?
*** You can contact me through my contact information for more information on the subjects specified in the above Article and to get support on the topics within my service areas for gastronomy consultancy. ***
Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir?
Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir? Ziyat AKKOYUNLU* Özet: Bu makalede, Orta Asya’dan başlayarak Osmanlı’ya ve oradan da Ker...
-
Rafine Mutfak Nedir? Mustafa AKSOY Emir Hilmi ÜNER Rafine Mutfağın Doğuşu ve Rafine Mutfağı Şekillendiren Yenilikçi Mutfak Akımları...
-
Eski Anadolu Türkçesi İle Yazılmış Tıp Eserleri Ve Bu Eserler Üzerine Yapılan Çalışmalar Arş. Gör. Semra Canan YILDIZ Özet Tıp meti...
-
Osmanlı İmparatorluğu'nda Mutfak Teşkilatı Protokol Tören ve Şenlik Yemekleri Doç. Dr. Metin Saip Sürücüoğlu On üçüncü yüzyılın...