27 Mart 2022 Pazar

Türk Mutfağı Aşçısı Arıyorum... Türk Aşçılarını Nasıl Bulurum?

 


Türk Mutfağı Aşçısı Arıyorum... Türk Aşçılarını Nasıl Bulurum?

** Uluslararası konumlarda Türk mutfağı hakkında, aşçı, aşçıbaşı, yönetici şef, koordinatör şef, mutfak şefi talepleriniz için buradan akdenizsef@gmail.com iletişim kurabilirsiniz.

Türk Mutfağında Tecrübeli Türk Aşçıları  ve Türk Mutfağı Şeflerine Nasıl Ulaşırsınız?

2021 yılında özellikle Avrupa ve Asya ülkelerinde Türk mutfağı ihracatı başladı. Türk mutfağının zenginliğinin son yıllarda daha fazla keşfedilmesiyle birlikte çoğunlukta Arap ülkelerinden; umman, Dubai, katar, Bahreyn, Lübnan, Abd, Avrupa ülkeleri ve Kuveyt gibi ülkeler bir çok insan kaynakları şirketinden Türk aşçılar, Türk mutfak şefleri ve Türk tatlıları konusunda uzman şefler talep etmeye başladı.

Türkmenistan, Dubai ve katar’ ın başı çektiği Türk mutfağı ustaları arayışı bu konuda yeni mutfak danışmanlığı ve mutfak kadrolarının kurulmasını sağlayan personel danışmanlık şirketlerinin de kurulmasına vesile oldu. Yaklaşık olarak son 20 yıldır mutfak ve restoran açılışları konusunda uluslararası çalışmalarım neticesinde özellikle pandemi den sonra çok faz talep ile karşı karşıya kaldım.

Bazı krizler konu ile ilgili fırsatlar doğurduğu gibi, sektörler içinde başarılı ve başarısız işletmeleri birbirinden ayırarak ayakta kalabilenlere yeni imkanlar sunarak büyümesine neden oluyor. Gastronomi sektöründe uluslararası mutfaklar ve restoranlar üzerinde yaklaşık son 6 yıldır farklı danışmanlık hizmetleri verdiğim için tarafımdan ciddi anlamda mutfak kadrosu talepleri gelmektedir.

Tecrübeli aşçı, bilgili ve mesleki geçmişe sahip mutfak şefleri ile birlikte Türk mutfağının farklı bölümlerinde ustalık statüsüne sahip kişilerinde şahsımdan yurt dışına gitmek istemeleri taleplerine karşılık olarak alanımda “personel danışmanlık hizmetleri” konusunda da yeni bir çalışma alanı oluşturmaya karar verdim.

Yurt Dışı Mutfak Personeli Danışmanlık HizmetleriDanışmanlık hizmetlerime “mutfak personeli danışmanlık hizmetleri” ni de ekledim, çünkü bu konuda çok fazla talep var. Amacım hem Türk aşçılarına yardımcı olmak hem de Türk mutfağının dünyada doğru bir şekilde yapılmasına katkıda bulunma çabasıdır.

Mutfak personeli danışmanlık hizmetlerinde uluslararası boyut' ta nasıl hizmet veriyorum...

Bu konuda çalışmalarım işverenler açısından "ticari boyutta" olacaktır.

Mesleki anlamda yılların kazanımlarını yine Türk mutfağının dünyadaki tanıtımlarına destek olacağına da inanarak Asya ve Avrupa ülkelerinden ilgili alanlarda mutfak personeli, Türk mutfağı aşçısı, Türk mutfağı şefi, Türk mutfağı ustaları gibi nitelikli insan gücü talep eden kişi, şirket ve kurumların (otel, restoran) ihtiyaçlarını belirli bir ücret karşılığında tedarik etmekteyim.

Türkiye haricinde yurt dışında bulunan 3-4-5 yıldızlı oteller, butik oteller ve restoran olarak;

orta sınıf, ortanın üstü ve yüksek restoran seçeneklerinde istenilen özelliklere ve tecrübeye sahip mutfak kadroları hizmete uygun hale getirilir ve resmi olarak yurt dışına çıkabilecek şekilde hazırlanır.

Ayrıca kadro istemeden sadece aşağıdaki kadrolar da tarafımdan talep edilebilir. 

İkinci bir husus olan diğer danışmanlık hizmetimde ise;

Aynı şekilde Türkiye haricinde diğer ülkelerde Türk mutfağı konusunda talep edilen Türk mutfağı ustaları yetiştirmek. Peki bu menü eğitimleri nasıl olacak?

Türk Mutfağı Aşçısı Arıyorum... Türk Aşçılarını Nasıl Bulurum?

Tarafımdan talep edilen Türk mutfağı (örnek restoran menüleri) yemek menüsü yine şahsım tarafından yapılacaktır.

İlgili ülkedeki Kişi, şirket ya da kurumun (otel, restoran) kendi ülke vatandaşlarından, yardımcı aşçı statüsündeki kendi personellerine yapmış olduğum Türk mutfağı menüsünün eğitimleri verilerek yeni Türk mutfağı aşçıları, Türk mutfağı şefleri yetiştirilecektir (sadece ilgili menüyü tam ve eksiksiz olarak yapabilecek kapasitede).

Bu eğitimler menü ’nün zenginliği ile orantılı olarak 3-4 aylık bir süre alacaktır. Yabancı ülkelerdeki kişi, kurum ya da özel şirketlerin (otel, restoran) en büyük kazancı kendi milletlerinden yardımcı statüsündeki asgari ücretle çalışan bir bireye eğitim aldırarak kısa sürede uygulamadaki yemek menüsünü yapabilen bir Türk mutfağı şefine sahip oldu.

Talep edilebilecek "Türk Mutfağı" uzmanlık alanları; 

"Türk Mutfağı Aşçısı" Fırıncı,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Soğukçu,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Sıcakçı,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Tavacı,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Izgaracı,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Kasap,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Kebabçı,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Balık Ustası,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Pideci,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Restoran Mutfak Şefi,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Otel Mutfak Şefi,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Sulu Yemek Ustası,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Baklavacı,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Tatlı Ustası,
"Türk Mutfağı Aşçısı" Ekmekçi

Mutfak kadroları, mutfak eğitimleri ve "Türk Mutfağı" özel menü yapımı için tüm konuları içeren detaylı mail gönderilmesi gerekmektedir.

Restoran Mutfağı Nasıl Kurulur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir?

 Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir? Ziyat AKKOYUNLU* Özet:  Bu makalede, Orta Asya’dan başlayarak Osmanlı’ya ve oradan da Ker...