27 Mayıs 2021 Perşembe

Mühürleme Nedir?


 Mühürleme Nedir?

Lava

Ulusslararası mutfaklarda  Mühürleme Nedir diye bir soru her zaman karşımıza çıkar. Peki mühürleme nedir?

Etleri tencere veya tavaya koyduğunuzda bir müddet sonra içindeki suyu bırakır. 

Aslında bıraktığı sadece su değildir. Etin kendi yapısında gizlenmiş lezzetidir. 

Mühürleme işlemi ise ette var olan lezzetli suyun, etin içinde kalmasını sağlamaktır. 

Bunun için neredeyse 300 derecelik bir ısı gereklidir. 

Bu işlem için Lava Döküm tavada etin bir süre çevrilerek pişirilme yöntemine mühürleme denilmektedir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir?

 Türk Mutfağından Kaybolan Kerkük Yemekleri Nedir? Ziyat AKKOYUNLU* Özet:  Bu makalede, Orta Asya’dan başlayarak Osmanlı’ya ve oradan da Ker...